Criza face recuperarea creantelor sa fie tot mai greoaie, mai ales din sectorul constructiilor, care au ajus sa plateasca si la 8-9 luni, potrivit lui Octavian Netcu, directorul general al furnizorului de echipamente medicale Radiusmed.
“Creantele in sectorul public au crescut iar recuperarea acestora se va face in medie cu 2-3 luni mai tarziu decat in anul trecut. Clientii privati pe de alta parte solicita termene de plata mai extinse, iar contractorii generali din constructii cu care lucram au intimpinat mari probleme incepand cu sfarsitul anului trecut, facand dificila recuperarea creantelor de la acesteia si dupa 8-9 luni”, declara pentru Wall-Street Octavian Netcu (foto).
Piata echipamentelor si dispozitivelor medicale va suferi anul acesta o contractie de 25%, pana la valoarea de 243 de milioane de euro, pe fondul crizei financiare care a pus in stand-by investitiile din domeniu, atat din sectorul privat, cat si din cel public. „Au existat amanari atat in sectorul privat cat si cel public, singurele proiecte ce au continuat normal au fost cele pentru care finantarea era asigurata, in cazul proiectelor publice de Banca Mondiala si EBRD, iar in cazul proiectelor private de finantari deja aprobate de anul trecut”, explica Netcu, directorul general al furnizorului de echipamentele si dispozitive medicale Radiusmed.
„Chiar daca pe termen scurt piata echipamentelor medicale va fi afectata de contextul economic actual, speram ca investitiile publice, dar si cele private sa continue, deoarece nevoia de servicii medicale de calitate va exista mereu”, afirma Netcu. Seful Radiusmed este de parere ca cei care vor reusi sa investeasca intr-un mod eficient in perioada urmatoare vor avea de castigat si, in speta, cele care vor continua sa angajeze vor fi avantajate pe termen mediu si lung.
Potrivit datelor statistice publicate de firma britanica de