Olandezul vice-campion mondial a făcut wakeboarding în centrul Capitalei pentru a le arăta bucureştenilor cum să scape de traficul aglomerat.
Tânărul practică wakeboarding de aproape 12 ani. În tot acest timp, el a călătorit în aproape toată lumea pentru a practica sportul în locuri cât mai inedite. În urmă cu câteva zile, Duncan a venit pentru a treia oară în România, de data aceasta la Bucureşti, pentru a da o lecţie de trafic locuitorilor Capitalei.
„Am auzit că este un oraş foarte aglomerat, că se circulă greu şi am vrut să arăt un alt mijloc de a circula, unul mult mai rapid. Cu placa pe Dâmboviţa“, spune Duncan.
El a început să practice snowboarding la vârsta de 10 ani. La scurt timp după aceea a făcut schi nautic, care seamănă într-o oarecare măsură cu wakeboarding-ul. „Eram destul de bun şi am participat la trei competiţii: slalom, concurs de trick-uri şi jumping. Am făcut asta pentru o perioadă, am participat la multe concursuri, după care, cu 12 ani în urmă, wakeboarding-ul a aparut ca un sport nou în Europa şi am fost «prins» din primul moment“, spune Duncan.
Încă de atunci, tânărul şi-a aruncat tot echipamentul de schi nautic, cumpărându-şi unul de wakeboarding. Duncan se consideră norocos că s-a născut în Olanda, una dintre ţările promotoare ale acestui sport.
Zece titluri de campion
Cea mai tare experienţă a avut-o la Mamaia, anul trecut, când a fost tras pe Siutghiol de un elicopter. Din cauza sincronizarii proaste cu pilotul, la un moment dat a ajuns la 15 metri în aer, deasupra apei. „Totul a fost bine până la urmă, am revenit cu bine pe apă“, adaugă Duncan.
Cu o lună în urmă, a ieşit vicecampion mondial la wakebording, în Koreea de Sud. Pe lângă acestea, sportivul a obţinut încă nouă titluri de campion. „În 2003, am câştigat titlul de campion naţional în Olanda, campion mondial în Australia, apoi am ma