Şi-a pierdut serviciul şi a rămas doar cu o boală şi trei decenii de amintiri din uzină. Emilia Cornescu (56 ani) este unul dintre cei 280 de angajaţi puşi pe liber joi de Fabrica de Avioane Craiova. Femeia are o infecţie la un picior şi se teme că i-ar putea fi amputat.
Citeşte şi:
Craiova: Peste 100 de oameni au protestat la Avioane
Craiova: AVAS va schimba strategia de vânzare a Avioane Craiova
Piteşti:Angajaţii Dacia s-au întors la muncă
Fabrica de Avioane Craiova a trimis joi acasă aproape jumătate dintre angajaţii săi, din cauza ratării negocierilor de privatizare avute cu italienii de la Alenia Aeronautica. Uzina se află acum în stand-by, reprezentanţii acesteia declarând că nu se lucrează nimic, în prezent, din cauza lipsei acute de comenzi noi.
Cu feţele crispate şi îngrijoraţi din cauza ratelor şi a cheltuielilor zilnice, disponibilizaţii din penultima tranşă şi-au luat rămas bun ieri de la poarta fabricii. Emilia Cornescu e unul dintre ei. A început să lucreze încă de pe băncile şcolii, de la vârsta de 16 ani, la construcţia pieselor de avioane. Era tânără şi dornică de muncă. De atunci, în fiecare zi a venit la serviciu împreună cu restul colegilor şi nici o clipă nu şi-a imaginat că nu va ieşi la pensie din fabrică.
„Vina e la Bucureşti“
„Am intrat prima oară pe poarta fabricii când aveam 16 ani. Visam atunci că mă voi pensiona din această uzină“, îşi aminteşte craioveanca. Joi, a venit momentul să îşi ridice cartea de muncă, pentru că ea este unul dintre cei 280 de salariaţi care au fost disponibilizaţi.
„Vina nu stă în poarta fabricii. Vina e la Bucureşti“, spune cu amărăciune femeia. Acum, după 30 de ani de muncă, în care şi-a drămuit fiecare bănuţ pentru a supravieţui, soarta i-a dat o altă lovitură: riscă să-i fie amputat piciorul. Emilia Cornescu vrea să-şi reca