Braşoveanul lucrează ca maestru bucătar la Restaurantul Bistro 2003. Pentru că îşi dorea să cunoască cât mai multe reţete, bărbatul a lucrat în China, Japonia, Germania şi Franţa. Profil
NĂSCUT: 24 februarie 1967, Moieciu de Sus
FAMILIE: căsătorit, are un băiat
STUDII: Colegiul Naţional „Andrei Bârseanu“ Braşov
Se spune că bucătăria este o artă. Maestrul Gheorghe Boghez confirmă cu tărie acest argument şi este bucuros că a îmbrăţişat o carieră în arta culinară. Pasiunea pentru gătit a împrumutat-o de la doi verişori. „ Verii mei care stăteau la Braşov erau maeştrii în arta culinară, iar în vacanţa de vară când veneam în vizită reuşeam să intru prin bucătărie. Aşa am început să prind drag de această meserie şi să îmi doresc să gătesc pentru oameni “, povesteşte maestrul bucătar.
A lucrat ca bucătar în străinătate
Imediat după ce a abolvit şcoala generală a optat pentru Liceul Economic, secţia Alimentaţie Publică. „Am văzut că am înclinaţie spre arta culinară. Îmi plăcea să fac fel de fel de preparate şi să încerc tot felul de reţete. Primul preparat pe care l-am făcut a fost Cordon Bleu. Neavând experienţă nu mi-a ieşit aşa de bun cum îl fac astăzi “, mărturiseşte priceputul bucătar. După finalizarea studiilor s-a angajat la ONT Carpaţi, unde a lucrat timp de 11 ani.
Pentru că îşi dorea să înveţe arta culinară internaţională a plecat la specializare la un Restaurant din China, unde a învăţat secretele bucătăriei chinezeşti. La întoarcerea din străinătate s-a angajat la Marele Zid Chinezesc, mai apoi a lucrat în Germania unde a învâţat să facă alte preparate delicioase, iar în 2000 a lucrat în Franţa.
A gătit româneşte pentru japonezi
Din setea de cunoaştere, priceputul bucătar a plecat în 2007 şi în Japonia, la un restaurant cu specific