Cafea regală, Milky Way, Hunny- Bunny, French Coffe şi Expresso Mint sunt câteva din specialităţile de cafea pe care pot să le încerce bistriţenii care caută altceva decât o cafea obişnuită.
Au trecut de mult vremurile când se bea nechezol pe post de cafea pentru că datoria externă a Românie trebuia lichidată şi timpurile în care făceai rost de o cafea bună doar dacă aveai „pile“. Acum cafeaua se găseşte pretutindeni şi în plus au apărut cafenele unde poţi să guşti reţete dintre cele mai speciale şi mai noi.
Mierea şi menta, ingrediente speciale
Cafenele din oraş se întrec în reţete de cafea dintre cele mai îndrăzneţe cu arome cât mai interesante şi la preţuri cât mai bune. Bistriţenii care sunt tentaţi să guste şi altceva decât cafea la ibric, pot să se desfete cu o ceaşcă de cafea în care după o reţetă specială a fost adăugată miere, mentă, siropuri cu diferite gusturi, frişcă sau câte un strop de coniac, rom şi alte băuturi alcoolice.
Un cadru intim, miros îmbietor de cafea, muzică jazz şi soft blues, asta găsesc bistriţeni la Class Café. Barmanul recomandă călduros specialităţile preparate din cafea Julius Meinl la cele mai mici preţuri. „ La noi cafeaua Julius Meinl este cea mai ieftină sau cel puţin până acum nu am văzut nici într-un loc din oraş preţuri mai bune ca aici„ spune Claudiu Lup, barman în Class Cafe. Bistriţenii care au încercat deja specialităţile de aici sunt fani ai cafelei Hunny- Bunny- o savuroasă specialitate cu spumă de lapte, lapte, ciocolată şi miere. Aici poţi să te revigorezi cu un expresso mint sau să te răsfeţi cu o reţetă de cafea regală preparată cu lichior de cafea şi gin, iar pentru fineţe îi este adugată frişcă. Preţurile specialităţilor oferite variază aici între 3 şi 7,5 lei.
Cafeaua pe „Calea Lactee“
Bistriţenii pot acum să guste cafeaua „Calea Lactee“ . La Old Hous