* aceasta este părerea președintelui Comunității evreilor din Brăila, David Segal Iancu
Muzeul Brăilei a găzduit "ora de istorie" pentru câteva zeci de elevi de la Colegiul "Ana Aslan", Liceul "Mihail Sebastian", Grupul Școlar "Edmond Nicolau" și Școala"Spiru Haret".
Manifestarea a fost deschisă de directorul Muzeului Brăilei, dr. Ionel Cândea, care a subliniat că Holocaustul este un capitol întunecat al istoriei noastre, despre care au ieșit la iveală puține lucruri pentru că în perioada comunistă acest subiect era tabu. Pentru a caracteriza succint, din punct de vedere istoric perioada în care a fost la putere Antonescu, directorul Ionel Cândea a citit elevilor un fragment din cartea "Istoria românilor" a istoricului basarabean Ion }urcanu. În continuare, Maria Stoica-Vrabie, muzeograf în cadrul Secției de Istorie a muzeului, a prezentat aspecte medicale cutremurătoare întâmplate în lagărul de Auschwitz - Birkenau, iar Brândușa Ilie, muzeograf în cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară a prezentat un material cu tema Elie Wiesel - un simbol al păcii. Întâlnirea elevilor s-a finalizat cu o alocuțiune susținută de David Segal Iancu, președintele Comunității Evreilor din Brăila, în care a spus că este important ca tinerii să cunoască adevărul pentru că numai așa, în viitor, vor putea judeca totul cu mintea lor și nu se vor mai lăsa manipulați.
Ziua Holocaustului, 9 octombrie, este comemorată în România începând din 2004. * aceasta este părerea președintelui Comunității evreilor din Brăila, David Segal Iancu
Muzeul Brăilei a găzduit "ora de istorie" pentru câteva zeci de elevi de la Colegiul "Ana Aslan", Liceul "Mihail Sebastian", Grupul Școlar "Edmond Nicolau" și Școala"Spiru Haret".
Manifestarea a fost deschisă de directorul Muzeului Brăilei, dr. Ionel Cândea, care a subliniat că Holocaustul este un capitol întunecat al istoriei