Deşi autorităţile locale au vehiculat faptul că Ministerul Administraţiei şi Internelor pregăteşte un proiect de lege care să prevadă ştergerea datoriilor la gaz a tuturor societăţilor de termoficare din ţară, conducerea CET Braşov nu a fost anunţată de acest lucru, iar reprezentanţii GDF Suez Energy nu vor să facă niciun comentariu cu privire la acest subiect. Mai citiţi şi: Amăgiri cu apă caldă şi căldură CET va umple instalaţiile, luni, cu apă... rece „La ora actuală, nu ştiu nimic despre acest proiect. Nu am primit nicio informaţie oficială“, a precizat directorul CET, Florin Cuţitei.
Se pare însă, că la Iaşi lucrurile merg mai bine, cel puţin după cum a declarat primarul Gheorghe Nichita, dar acolo situaţia este destul de diferită, furnizorul de gaz fiind în proprietatea Statului şi nu societate privată. Gheorghe Nichita a afirmat că a primit o adresă de la MAI prin care este informat în legătură cu iniţierea de către Guvern a acestui proiect, iar municipalitatea a trims deja documentele necesare demarării procedurii de ştergere a datoriilor. „Proiectul de act normativ se referă la toate CET-urile din ţară, nu doar la cel din Iaşi“ , a declarat primarul Gheorghe Nichita.
Reeşalonare sau iluzie?
Totuşi, marţi, conducerea CET Braşov a precizat că a reuşit să obţină din partea furnizorului de gaz o reeşalonare a datorie i, pentru ca punctele termice debranşate în 25 iunie să fie repornite şi să se poată livra apă caldă şi căldură. Oficialii GDF Suez Energy nu au vrut nici să infirme, nici să confirme aceste afirmaţii , răspunsul dat prin purtătorul de cuvânt fiind că: „Oficialii companiei nu fac nicio declaraţie referitoare la situaţia CET Braşov“. Conducerea CET i-a asigurat pe abonaţii săi că până la 1 noiembrie vor avea caloriferele calde şi apă la robinete.