În 1997 a devenit campion mondial la box şi a primul român care câştiga „Centura de diamant”, iar în 2003 a fost campion naţional la raliu. PROFIL
Născut: 13.02.1968, Hunedoara
Educaţie: Institutul de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea de Vest, Timişoara
Performanţe: Campion mondial la box profesionist, campion naţional la raliu
Familie: Căsătorit, un băiat
Hunedoreanul care l-a învins pe Santiago Samaniego a ajuns să facă box în urma unei întâmplări aparent nefericite, petrecută când avea numai nouă ani.
„Mergeam la tenis de câmp şi, odată, în timpul unui antrenament, m-am certat cu un băiat pentru o minge, iar eu, supărat, l-am lovit cu racheta. După asta nu mi-a mai venit la îndemână să mă duc la tenis, aşa că m-am apucat de box. Paradoxal, m-am ambiţionat foarte tare pentru că eram mic şi slab şi toată lumea îmi spunea că nu am cum să fac performanţă”, a povestit fostul campion.
Antrenament de şase ore pe zi
Omul care şi-a dat seama că are în faţă un sportiv cu un potenţial extraordinar a fost Alexandru Pescar, iar ulterior hunedoreanul a lucrat cu Eustaţiu Mărgărit. După ce a intrat în Lotul naţional a trecut de la programul de antrenament de două ore la unul de câte şase ore în fiecare zi. „Erau şi momente dificile; m-am gândit nu o dată să renunţ, mai ales în copilărie şi în adolescenţă. Prietenii mei se jucau, pe afară, pe când eu după ore mergeam la sală. Totuşi, tatăl, bunicul şi unchii mei mi-au fost permanent aproape, iar susţinerea lor a contat enorm”, a spus Mihai Leu, care a adăugat că sfârşitul anilor ’80, când a suferit accidentări repetate, a fost cea mai dificilă perioadă din viaţa lui ca sportiv.
Campion şi la raliu
Asta e marea lui neîmplinire, că a fost forţat să renunţe prea devreme la pugilism. „Aş mai fi putut să boxez câţiva ani, dar n