După ce a gătit pentru actori premiaţi la Cannes, bucătarul s-a mutat la Galaţi. Damien Beaussier, originar din oraşul Amboise, prepară mâncăruri tradiţionale ghidându-se după secretele bucătăriei franceze „furate” de la mama sa. Alături, atât în bucătărie, cât şi în viaţă, îi este o italiancă din Palermo. Damien Beaussier are 36 de ani şi este singurul bucătar care găteşte specialităţi culinare tradiţionale din Franţa pentru gurmanzii din Galaţi.
În ceea ce-l priveşte, gătitul nu este o simplă meserie sau o modalitate de a-şi umple timpul, chiar dacă bărbatul spune că petrece aproape doisprezece ore, în bucătărie.
În opinia sa, a face artă în bucătărie, înseamnă să prepari mâncăruri, nu numai gustoase, ci şi sănătoase. Când găteşte, Damien se ghidează după secretele culinare „furate”de la mama sa, iar pentru a reda gustul exact al specialităţilor „de acasă”, bucătarul îşi aduce mirodeniile direct din Franţa.
„ Folosesc multe îngrediente pe care le primesc sau le aduc din Franţa. Au o altă savoare. Gustul lor se simte mai mult timp, este ca o cascadă de arome ”, explică francezul .
Zilnic, îi stă alături în bucătărie partenera sa de viaţă şi de afacere, Serena, care, deşi este italiancă, din Palermo, găteşte specialităţi franţuzeşti. Şi asta într-un oraş românesc.
Mai întâi a spălat vase
Cariera de bucătar a lui Damien a început în urmă cu 19 ani, când, pentru a-şi câştiga existenţa, s-a dus să spele vase într-un restaurant.
„ Cu timpul am primit mai multe responsabilităţi după care am început să gătesc ”, spune bărbatul.
Drumul nu a fost deloc uşor, având în vedere concurenţa din domeniul culinar, însă Damien a reuşit să ajungă, în scurt timp, un bucătar destul de cunoscut.
„ Am gătit în ţări precum Anglia, Danemarca, Germania şi