A fost de şapte ori campion naţional la lupte la nivel de cadeţi şi juniori, şi de două ori vicecampion pe echipe. Visul său este să ajungă cu elevii săi la Olimpiadă.
Tânărul profesor a fost implicat în acest sport de la vârsta de zece ani. Cum tatăl său este antrenor de lupte de peste trei decenii, Cornel se ducea la antrenamentele sale şi treptat s-a implicat şi el în această disciplină. În clasa a V-a, a participat la primele competiţii, unde a obţinut şi primele medalii la nivel de cadeţi şi juniori. „A fost mult mai greu la început, nu aveam experienţă, dar prin antrenamente am realizat că sunt făcut pentru acest sport”, ne mărturiseşte Cornel. La vâsta de 14 ani, a început „să ia în piept” adevăratul sport al luptelor, obţinând primele medalii la Campionatul Naţional, competiţie care a avut loc la Oradea. Au urmat alte concursuri unde a fost pe podium de fiecare dată, la toate categoriile de vârstă şi greutate. „În anul 1997, am ajuns pe cea mai înaltă treaptă a carierei mele de sportiv, când am participat la Campionatul Mondial din Africa de Sud, care a avut loc în oraşul Pretoria. Aici ajungea spuma luptătorilor, au luat parte ţări cu tradiţie, cum ar fi Turcia. Acest oraş a ieşit pe primul loc la nivel de naţiuni”, spune profesorul de lupte.
Antrenează alături de tatăl său
Cornel s-a menţinut pe podiumul României timp de şapte ani, unde a fost campion naţional la nivel de cadeţi şi juniori. De asemenea, a fost numit printre primii zece sportivi ai judeţului, obţinând şi două titluri de vicecampion naţional pe echipe. După ce a absolvit facultatea, Cornel s-a hotărât să antreneze, aşa că s-a titularizat la Clubul Sportiv Şcolar, unde este coleg de breaslă chiar cu tatăl său. „Este mult mai grea meseria de antrenor, pentru că tinerii din ziua de azi nu mai vin la sală, au alte priorităţi. Cei mai mulţi copii care vin sunt