Specialiştii spun că oamenii bogaţi, vedetele şi politicienii dezvoltă mai uşor tulburări de personalitate. După ce se conving că nu-şi vor pierde admiratorii orice-ar face, celebrităţile îşi tratează obsesiile cu îngăduinţă. Discreţia impusă prin legea secretului profesional îi împiedică pe psihologi să ne dezvăluie suferinţele celor care au manifestări obsesiv-compulsive. Mulţi dintre ei solicită medicamente care să le „calmeaze nervii“, fac psihoterapie sau îşi modifică regimul alimentar, dar puţini sunt cei care se vindecă.
O echipă de cercetători de la Duke University, Statele Unite, a recunoscut că nu există deocamdată un tratament infailibil pentru manii sau obsesii. Studiul publicat în revista „American Journal of Psychiatry“ relevă însă că persoanele care sunt sau se consideră în centrul atenţiei au o predispoziţie la astfel de boli.
Multe vedete sunt deja bolnave
Într-un interviu realizat în 1980, de CBS, Woody Allen povestea că în fiecare zi mănâncă o farfurie mare cu supă şi nici nu poate gândi la nimic înainte să o termine. Producătorii îi cunosc această manie şi au pregătită, în orice moment, o oală cu supă pe platoul de filmare.
Actriţa Charlize Theron nu poate să doarmă dacă nu şi-a aranjat lucrurile din dulapuri. Înainte de culcare ea verifică de câte trei-patru ori fiecare sertar sau dulap, ca să se asigure că nu i-a răscolit nimeni obiectele personale. Cameron Diaz nu atinge mânerele uşilor, de teamă că sunt murdare. Ea are sute de perechi de mănuşi din bumbac, pe care le sterilizează şi le poartă pentru a putea atinge uşile.
Alec Baldwin suferă de mania curăţeniei şi a recunoscut public că a făcut psihoterapie ca să scape de obsesia de a verifica fiecare colţişor al casei.
Kate Winslet nu se poate despărţi de statueta Oscar pe care a câştigat-o la începutul anulu