Cele câteva astfel de afaceri rămase deschise sunt din nou la mare căutare.Oamenii spun că sifonul este de patru sau cinci ori mai ieftin decât apa minerală. Puţinii proprietari care au mai rămas pe piaţă în ultimi anii spun că afacerea a început să meargă mult mai bine anul acesta. Sunt zile în care craiovenii stau la coadă pentru o sticlă de apă cu bule la un preţ de 0,5 bani. „Noi nu stăm nici măcar o secundă jos. Avem clienţi după clienţi. Este adevărat că în cartierul Craioviţa Nouă mai sunt puţine sifonării. Avem apă rece bine filtrată la un preţ destul de mic. Unii olteni îl folosesc pentru că numai cu sifon se face şpriţul adevărat“, a spus Camelia Geac, angajata unei sifonării.
Unul vine, altul pleacă
Unii craiovenii au rămas fideli sifonului şi după 1989. Oamenii spun că are un gust bun şi este de patru-cinci ori mai ieftin faţă de apă minerală. „O dată la două zile vin la sifonărie şi îmi fac plinul. Este aproape de casă. Păcat însă că astfel de buticuri s-au închis unul câte unul. Pentru noi, pensionarii, este numai bine, are un preţ foarte bun. Rar de tot îmi cumpăr câte o sticlă de apă minerală, când am musafiri. La mine sifonul e de bază“, a spus Ion Cojocăreanu, de 72 de ani.
Sifonul acidulat, greu de găsit
Unii proprietari spun că este foarte importantă calitatea apei. „Eu mi-am cumpărat o maşinărie acum opt de ani, care filtrează foarte bine apa. Am avut de ales atunci: ori îmi cumpăr o maşină, ori investesc. Am ales cea de-a doua variantă şi nu îmi pare rău. Apa trebuie să fie pură, iar adevăratul bioxid de carbon alimentar pentru sifon numai eu ştiu de unde să îl iau“, a declarat Gheorghe Târziu, proprietarul unei sifonării din cartierul Craioviţa Nouă.
Singura nemulţumire a clienţilor este că au mai rămas doar câteva. „Îmi aduc aminte şi acum câte sifonării erau, una lân