Decizia de pensionare a judecătoarei dâmboviţene Elena Turcu - urmărită penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului - a fost anulată de Casa de pensii, iar Consiliul Superior al Magistraturii a revocat acordul de pensionare a magistratei. Decizia CSM vine după ce la începutul acestui an, preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze decretul de pensionare a judecătoarei dâmboviţene Elena Turcu, implicată într-un scandal amplu mediatizat privind un accident uşor pe care l-a produs fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Decizia luată la Cotroceni a dus la anularea dispoziţiei de pensionare emisă pe 9 martie 2009 de Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa.
Turcu a atacat dispoziţia Casei de pensii, acţiunea acesteia fiind însă respinsă, printr-o decizie care a rămas definitivă. Ca urmare, în 8 octombrie, plenul CSM a luat în discuţie cazul Turcu şi a revocat decizia de pensionare. Cecetarea penală continuă
În data de 7 mai 2007, judecătoarea Elena Turcu a fost oprită de un echipaj al Poliţiei Rutiere Dâmboviţa după ce a fost implicată într-un accident rutier uşor.
Magistratei i s-au prelevat probe de sânge, iar medicii legişti au stabilit că aceasta avea în momentul accidentului o alcoolemie de unu la mie. Astfel, judecătoarei i s-a întocmit dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate. Magistratul a contestat legalitatea probei, în instanţă şi a câştigat, astfel că cercetarea penală a fost oprită, prin decizie de neîncepere a urmăririi penale.
Dacă Turcu a fost achitată, poliţiştii care au depistat-o pe pe judecătoare au fost daţi în judecată, de Elena Turcu, pentru abuz în serviciu. Ulterior, soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul Turcu a fost infirmată, iar procurorii au dispus cercetarea judecătoarei pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţ