Dreptul de a administra circa 500 de kilograme de eşantioane de aur este disputat de două instituţii care reclamă simultan titlul de proprietate asupra Muzeului "Aurului" de la Brad
CITEŞTE ŞI:
Braşov: EXCLUSIV/ Poveşti incredibile la Muzeul de Istorie Tranzacţie dubioasă cu Muzeul „Aurului” de la Brad
O întrebare cu răspuns incert: Cine este proprietarul Muzeului „Aurului” de la Brad?
Potrivit declaraţiilor lui Nick Teodoreanu, preşedintele Centrului Ortodox Filocalia, instituţia pe care o conduce a achiziţionat Muzeul “Aurului”, perfect legal, prin lichidator, de la Sucursala Minieră BradMin, aflată în faliment. ”Am cumpărat caietul de sarcini în urma unui anunţ apărut în ziarul Bursa. În luna august 2009 am fost unicul participant la licitaţia organizată de lichidator şi am adjudecat în numele Centrului Ortodox Filocalia activul reprezentat de Muzeul “Aurului”, spune Nick Teodoreanu pentru Adevărul de Seară Hunedoara.
“Lichidatorul a vândut nimic”
Conducerea Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului (CNCAF) Minvest contestă legalitatea tranzacţiei din luna august. Daniel Andronache, directorul Companiei, a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă documente din care reiese că în anul 2008 sucursala BradMin a vândut Muzeul “Aurului” către Minvest Deva. “Lichidatorul judiciar, în speţă SCP IT Management Advisors SPRL, a vândut ce nu avea. De doi ani, proprietar la Muzeul Aurului este CNCAF Minvest. Dovadă stă contractul de vânzare-cumpărare existent între noi şi BradMin precum şi factura prin care am plătit preţul contractului. Deţinem posesia obiectivului şi dovedim aceasta şi prin ordinele de plată care atestă că în 2009 CNCAF Minvest a plătit impozitul pe clădirea muzeului. Practic lichidatorul a vândut nimic”, a spus Daniel Andronache.
Proces pe 500 de kilograme de eşantioane de aur Miza