În cadrul manifestarilor organizate cu ocazia “Sarbatorii Vinului si a Artei Mestesugaresti,” desfasurate în Cetatea Medievala la sfârsitul saptamânii trecue, un moment inedit l-a reprezentat producatorul italian de vinuri Monteverdi Vini. Prezenta firmei italiene în cadrul festivalului, cu stand propriu, s-a datorat prezentarii unui nou sortiment de vin pe piata româneasca, vinul “Dolce Novella”, care a avut loc în prima zi a festivalului, vineri, 9 octombrie. Pentru a marca importanta acestui moment, au fost prezenti si capii familiei care conduce aceasta traditie a vinurilor Monteverdi, care începe din anii 1700. “Vorbind despre Monteverdi, putem spune ca suntem la a saptea generatie, înca din anii 1700 si putem vorbi de multa istorie, precum si de o traditie în ceea ce priveste fabricarea vinului. Acest vin pe care l-am prezentat azi si acest nume, duce traditia familiei mai departe, plus cs acest sortiment de vin circula cam de 20 de ani în toata lumea. Fabricarea vinului pentru noi e un stil de viata. Dupa cum se stie, bucataria italiana este una foarte apreciata si foarte sanatoasa, care trebuie îmbinata cu un vin placut, deoarece el îti da viata, sanatate si bucurie. Acest vin este un desert, un vin usor, care se preteazs la finalul unei mese”, a declarat Franco Mario Algieri, proprietarul firmei Monteverdi Vini din regiunea Lombardia.
Dupa succesul avut pe pietele vestice cu vinul Dolce Nvella, firma italiana s-a gândit sa testeze si piata româneasca, iar cel mai bun prilej l-a constituit Sarbatoarea Vinului din Cetatea Medievala. Laudabil este faptul ca, chiar si în aceasta perioada de criza, firma italiana a avut curajul de a testa o noua piata de desfacere, în contextul în care si în România, exista producatori de vin renumiti
“Am ales România deoarece este o tara înrudita cu Italia, ne asimilam ca popor, cultura, istoria vorbeste despre as