Rămas pe drumuri după restructurările din 2000, a plecat în Grecia, cu nişte pânze pictate, în geamantan. Le-a expus într-o piaţă din Atena şi într-o singură zi, le-a vândut pe toate Profil:născut: 19 ianuarie 1957, la Brăila
Studii: Facultatea de Metalurgie din Galaţi
Profesie: inginer
Familie: căsătorit, un copil
Primul tablou, o pictură în ulei, l-a făcut la vârsta de 12 ani. Îl are şi acum. În timp, a citit tot ce se putea citi despre pictură, despre tehnici despre culoare, dar nu a fost, se pare, suficient. Aşa că, între anii 1985-1988, a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, unde i-a fost profesor chiar reputatul pictor Vespasian Lungu.
S-a ocupat vreme îndelungată şi de arta fotografică. A reuşit câteva instantanee pentru care a fost premiat la concursurile pentru fotografii amatori. Pasiunea pentru pictură l-a făcut ca, mai târziu, să reia temele fotografiate, aşternându-le în culori pe pânză.
„ Am tot copiat fotografiile până am umplut casa cu tablouri. Am început să vând din ele şi aşa mi-am dat seama că lucrările mele sunt pe gustul multor oameni. Cum odată cu desfiinţarea Laminorului am fost disponibilizat, timpul liber rămas mi-a permis să mă ocup mult mai atent de pictură. Aşa, pentru a-mi întreţine famila, am început să fac tablouri în serie. Veniturile însă erau destul de mici. Atras de mirajul lumii libere, am plecat într-o excursie în Grecia şi am luat cu mine 30 de pânze. Pe toate le-am vândut într-o piaţă din Atena, într-o singură zi. Aşa mi-a încolţit ideea de a transforma pasiunea în afacere.” , ne-a mărturisit Marian Prundea.
În străinătate a câştigat din portrete
A lucrat timp de cinci ani în Italia, în Riva del Garda, unde, în timpul liber, făcea portrete turiţilor aflaţi pe malul lacului. A descoperit, astfel, că portretele sunt la mare căutare.