Studenţii de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi şi-au propus ca în următoarea perioadă să dea un exemplu de civism ieşenilor, prin iniţierea proiectului “ECO – FUN”. Sursa: Maria Craus Mâine cuziştii vor avea acţiuni de ecologizare în zona Bârnova, pe 17 octombrie vor aduna deşeurile din zona Bahlui, iar pe 23 octombrie vor merge în zona Lunca Cetăţuii.
“Proiectul îşi propune conştientizarea populaţiei asupra problemelor reale privind protecţia mediului înconjurător, precum şi asupra factorilor care ne afectează sănătatea”, a precizat conf. dr. Irina Teodora Manolescu, unul dintre coordonatorii proiectului. Societatea comercială “Salubris” SA s-a înscris în proiect ca partener principal.
Aplicaţie de studiu în Rezervaţia Repedea
Un grup de 25 de masteranzi de la Facultatea de Biologie din Iaşi, Specializarea Consiliere de Mediu, a avut vineri o acţiune de strângere a deşeurilor din Rezervaţia paleontologică Repedea. Dincolo de informaţiile documentare despre această rezervaţie naturală, studenţii au avut ocazia să identifice problemele de mediu existente în zonă.
“O problemă importantă o constituie gestionarea reziduurilor şi integrarea acestora în circuitul agricol productiv. Dincolo de imaginea perceptibilă a deşeurilor abandonate şi a rezidurilor organice se află fenomenele complexe care contaminează subteranul cu substanţe nocive ce pot necesita decenii sau chiar secole pentru a se realiza neutralizarea lor, lucru care trebuie avut în vedere de populaţie”, a precizat Vasilica Onofrei, consilier de relaţii publice al distribuitorului de produse eco-biologice care a sponsorizat acţiunea.