Arădenii sunt avertizaţi: fie fac sport, fie îi aşteaptă un viitor sumbru. Obezitatea şi riscul de a contacta boli cardio-vasculare sunt primele riscuri la care se expun. Timpul petrecut în faţa computerului sau televizorului poate aliena. Preocupaţi mai mereu de ce se întâmplă pe monitoare, tinerii uită bucuria jocului, iar mai apoi e prea târziu pentru schimbare.
Profesorul Traian Magheru crede că lucrurile vor reveni până la urmă pe făgaşul normal. „Societatea se va vindeca şi va repara singură lucrurile. Sportul va reveni unde îi este locul”, a declarat dascălul, completat de Claudiu Mladin, Inspector de resort la ISJ Arad: „Cu sprijinul întregii comunităţi, situaţia poate fi remediată”.
Lipsa mişcării e periculoasă
Sedentarismul are rezultate dezastruoase. Florin Voin, medicul echipei UTA, avertizează că pericolele sunt multiple: de la obezitate, la apariţia bolilor cardio-vasculare sau scăderea activităţii creierului.
Copiii şi tinerii sunt îndemnaţi să facă sport. Nu contează că e doar pentru întreţinere sau pentru marea performanţă. „Am amenajat spaţii în fiecare cartier, pentru a oferi o alternativă”, a declarat Corina Drăghici, de la Primăria Arad. Primele răspunsuri au fost pozitive, mesele de ping-pong sau terenurile multi-sport atrăgând. La nivel de şcoli, diminuarea orelor de sport a provocat multe discuţii. Aberaţiile au generat până la urmă soluţii. Elevii au ocazia să-şi probeze talentele la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, a cărei anvergură a crescut în ultimul an.
„Avem de-a face cu o altă generaţie. Gândurile şi nervii i-au transformat şi pe părinţi. Trebuie să găsim modalitatea să ne păstrăm tot timpul uşile deschise”, a concluzionat profesorul Marcel Cîmpian.
Unde poţi face sport
Aradul şi-a diversificat oferta. Bazinul acoperit „D