Oricât ar fi de tentant un job în străinătate, specialiştii în resurse umane vă sfătuiesc să verificaţi cu grijă angajatorul atunci când recrutarea forţei de muncă nu se face prin Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.
Găsirea unui loc de muncă este un proces din ce în ce mai dificil pentru multe persoane, mai ales că numărul de slujbe disponibile în judeţ este de câteva sute, în timp ce numărul de persoane aflate în căutarea unui job se ridică la câteva zeci de mii. Săptămâna trecută, de exemplu, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), agenţii economici din Dolj au anunţat că au disponibile 419 locuri de muncă. Cu această cifră, Doljul se află pe locul al şaptelea la nivel naţional ca locuri de muncă vacante, după Bucureşti (858), Hunedoara (741), Cluj (510), Iaşi (486), Satu Mare (481) şi Caraş-Severin (459). În lipsa unei oferte prea mari de locuri de muncă, tentaţia unei slujbe în afara ţării este şi mai mare. Totuşi, nici numărul acestor locuri de muncă nu mai este la fel de mare ca în anii trecuţi. Anul acesta, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) nu a mai anunţat nici o selecţie de forţă de muncă în Dolj pentru străinătate, ultima selecţie de acest fel din judeţ fiind organizată în decembrie 2008, iar din regiune - în prima parte a acestui an. Nici în reţeaua Eures (reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre UE plus Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Elveţia) nu sunt mai multe locuri disponibile. Vineri, erau doar 22 de joburi disponibile, din care 12 în Belgia, opt în Germania, şi câte unu în Finlanda şi Slovenia.
Nu daţi curs oricărei oferte de muncă!
Multe persoane ar putea fi tentate de orice oferte apărute. Specialiştii în resurse umane vă sfătuiesc ca, oricât de mult v-aţi