Cel puţin 41 de persoane au fost ucise într-un nou atentat comis în Pakistan. Victimele sunt 28 de civili şi patru soldaţi. Atacul sinucigaş a vizat un convoi militar, în districtul Shangla, în zona unei pieţe. Pakistanul este scena unui val de atacuri de acest gen, soldate de obicei cu zeci de morţi, cele mai multe atentate fiind revendicate de talibanii apropiaţi reţelei teroriste Al-Qaeda. Peste două mii de oameni au fost ucişi în ultimii doi ani în diverse atentate.
Cel puţin 41 de persoane au fost ucise într-un nou atentat comis în Pakistan. Victimele sunt 28 de civili şi patru soldaţi. Atacul sinucigaş a vizat un convoi militar, în districtul Shangla, în zona unei pieţe.
Pakistanul este scena unui val de atacuri de acest gen, soldate de obicei cu zeci de morţi, cele mai multe atentate fiind revendicate de talibanii apropiaţi reţelei teroriste Al-Qaeda. Peste două mii de oameni au fost ucişi în ultimii doi ani în diverse atentate.
Situaţia din Pakistan provoacă îngrijorare în Occident. Un atacul care a vizat recent cartierul general al armatei pakistaneze evidenţiază ameninţările din ce în ce mai mari la adresa autorităţii statale pakistaneze, afirma acum câteva zile secretarul de stat american Hillary Clinton.
Statele Unite au încredere în capacitatea Islamabadului de a asigura controlul asupra arsenalului nuclear, în ciuda atacului talibanilor de sâmbătă, 10 octombrie, asupra cartierului general al armatei, spune Hillary Clinton.
Acest atac din Rawalpindi aminteşte că extremiştii "ameninţă din ce în ce mai mult autoritatea statului pakistanez", declară şeful diplomaţiei americane.
"Avem încredere în Guvernul pakistanez în ceea ce priveşte controlul asupra instalaţiilor nucleare. Nu există dovezi că militanţii islamişti ar încerca să preia puterea", afirma Hillary Clinton duminică, la Londra, după o întâlnire cu omologul său b