Puţini ştiu numele juristului craiovean, dar mulţi îl cunosc ca membru al trupei Etno. Cu credinţă în Dumnezeu, şi-a întemeiat o familie şi este acum la începutul unei cariere solo.
A început să fredoneze de mic, în casa părintească, şi de atunci nu a mai contenit. „Mama când auzea un cântec la radio, scria repede versurile şi apoi îl învăţam de la ea“, îşi aminteşte Alinn. A fost nelipsit de la serbări, iar de la 14 ani a început să cânte în corul bisericii. În fiecare duminică era în strană, în Băileşti, la Galiciuica, mai târziu în lăcaşele de cult craiovene.
A ajuns în Bănie odată cu admiterea la Facultatea de Drept. Tot atunci s-a înscris şi la cursurile Şcolii Populare de Artă, secţia Canto-muzică populară. Credinţa în Dumnezeu l-a călăuzit şi în Craiova, oraşul care a adus atâtea schimbări în viaţa lui. Aici a cunoscut-o pe Viorica, viitoarea lui soţie, studentă la Teologie. „Ne dădeam intâlnire în faţa Bisericii Sfântul Gheorghe vechi. Ne-am ales apoi un duhovnic comun şi mai târziu ne-am căsătorit“, mărturiseşte Alinn.
„Aveam cel puţin un spectacol pe săptămână“
A participat apoi la concursul „Ploaia de stele“ şi a ajuns până în semifinală, intrând astfel în atenţia publicului larg. În 2005 a fost cooptat în trupa Etno, aflată atunci în plin succes. „«Ploaia de stele» a fost rampa mea de lansare. Apoi, cu trupa Etno, a fost o perioadă frumoasă, din 2005 până în 2008. Emisiuni, turnee, am cântat în toată ţara. Aveam cel puţin un spectacol pe săptămână“, povesteşte interpretul. S-a căsătorit cu Viorica în urmă cu doi ani, iar la nuntă au fost prezente o mulţime de formaţii în vogă. „Au venit toţi colegii de la Bucureşti, Romania, K1, Hora, Etno. Am cântat cu toţii“, îşi aminteşte zâmbind Alinn.
Familia, sprijin moral de bază
După ce a părăsit trupa, şi-a văzut de meseria de jurist şi de proaspăta lui familie. În scurt