Societatea civilă întinde o mână Guvernului pentru a scăpa de sancţiunile Comisiei Europene pe tema ariilor protejate. Coaliţia de organizaţii neguvernamentale Natura 2000 pune la dispoziţia Ministerului Mediului în mod gratuit o listă cu informaţii despre sit-urile vizate. Asta în condiţiile în care Bucureştiul a fost chemat în instanţă de către Bruxelles, din cauza amenajării unui număr insuficient de arii protejate, spune la RFI Costel Popa, directorul asociaţiei Salvaţi Delta.
Societatea civilă întinde o mână Guvernului pentru a scăpa de sancţiunile Comisiei Europene pe tema ariilor protejate. Coaliţia de organizaţii neguvernamentale Natura 2000 pune la dispoziţia Ministerului Mediului în mod gratuit o listă cu informaţii despre sit-urile vizate.
Asta în condiţiile în care Bucureştiul a fost chemat în instanţă de către Bruxelles, din cauza amenajării unui număr insuficient de arii protejate, spune la emisiunea Planeta Verde de la RFI Costel Popa (audio), directorul asociaţiei Salvaţi Delta.
"O anunţăm acum pe doamna ministru Elena Udrea în legătură cu faptul că există deja cercetări, există deja date adunate de specialiştii Coaliţiei Natura 2000, care ar putea determina Comisia să reconsidere procesul pe care l-a început în România. Practic, membrii Coaliţiei, specialiştii Coaliţiei au strâns date pentru mai bine de 80% din ce cere Comisia Europeană", precizează Costel Popa.
"Având în vedere procedura declanşată de Comisia Europeană la Curtea Europeană de Justiţie în data de 8 octombrie 2009, pentru nerespectarea Directivei Păsări 79/409/EEC, Coaliţia ONG Natura 2000 România doreste să vină în ajutorul Guvernului cu datele pe care le deţine pentru desemnare suplimentară de Arii Speciale de Protecţie Avifaunistică (SPA). Parte din aceste date au fost colectate încă din anul 2007, pe baza unui contract cu Ministerul Mediului şi depuse pentr