Fundaţia „Euro 21”a iniţiat, astăzi, o masă rotundă pentru proiectul „Antreprenoriat şi ocupare în mediul rural” finanţat de Uniunea Europeană (UE) prin Programul Phare. Pe durata Fundaţia „Euro 21”a iniţiat, astăzi, o masă rotundă pentru proiectul „Antreprenoriat şi ocupare în mediul rural” finanţat de Uniunea Europeană (UE) prin Programul Phare. Pe durata celor 12 luni 42 de femei din mediul rural s-au calificat în meserii de îngrijitoare copii/bătrâni/bolnavi la domiciliu.
Printre temele abordate la masa rotundă s-au numărat: scurt istoric al serviciilor de îngrijire la domiciliu, profesia de îngrijitor la domiciliu, programe de îngrijire promovate de UE, modele de bună practică promovate în România, chestionare utilizate de echipele multidisciplinare de îngrijire la domiciliu, dispozitive şi aparate utilizate pentru asigurarea confortului persoanei asistate, cererea şi oferta de muncă în domeniul îngrijirii la domiciliu.
„Proiectul a oferit şansa calificării pentru femei din mediul rural, în meserii cu trend ascendent pe piaţa muncii şi facilitarea integrării profesionale a acestora. De asemenea proiectul a promovat dezvoltarea antreprenorială în mediul rural şi sprijinirea persoanelor cu spririt de iniţiativă în dezvoltarea propriilor afaceri” , spune Catina Ahmad, preşedinda Fundaţiei „Euro 21”.
Grupul ţintă a fost alcătuit din femei aflate în căutarea unui loc de muncă şi femei care muncesc în agricultură, dar cu venituri mici din comunele limitrofe oraşului – Tichileşti, Chiscani, Cazasu, Tudor Vladimirescu, Vădeni, Gropeni, Siliştea şi Berteştii de Jos, dar şi persoanele din agricultură cu venituri scăzute, din comunele judeţului aflate la cea mai mare depărtare de municipiul Brăila, peste 50 de km şi anume: Ciocile, Ulmu, Galbenu, Jirlău şi Salcia Tudor.
Bugetul alocat acestui proiect a fost de 71.4