Miercuri, 5 octombrie, în ziua marelui miting sindical din Piaţa Victoriei, cine asculta Realitatea FM şi apoi privea emisiunile Realitatea TV avea toate motivele să se întrebe dacă aceste două posturi fac parte din acelaşi trust: la radio avea loc o emisiune în direct cu ascultătorii, care ignorând linia editorială a trustului sunau pentru a denunţa caracterul regizat al protestului, legăturile evidente cu PSD, caracterul nerealist al revendicărilor şi contrastul dintre sindicaliştii care au timp de mitinguri-chermeză şi cei care muncesc în sectorul privat.
La Realitatea TV, în schimb, reporterii euforici prezentau mitingul ca pe o victorie majoră a sindicatelor asupra guvernului, iar marile voci ale postului constatau cu o surpriză prost jucată că sloganul campaniei Noi vrem respect, derulată de Realitatea TV, a fost preluat de sindicalişti. Era o încercare stângace de a masca o complicitate fundamentală între postul de televiziune şi liderii sindicali, care sunt membri în Consiliul său de Administraţie. Complicitatea era însă mult prea evidentă, căci emisiunile informative ale Realitatea TV nu au investigat independent conţinutul revendicărilor protestatarilor, evitând să evidenţieze costurile uriaşe implicate de grila de salarizare propusă de sindicalişti. Este aceeaşi grilă despre care Bogdan Hossu spunea în revista 22 că ar necesita mărirea de patru ori a masei monetare. Contraargumentul adus de liderul Alianţei bugetarilor, Vasile Marica, într-o emisiune la B1 TV este năucitor: tocmai pentru că este prea costisitoare, această grilă nu trebuie aplicată acum, ci în 2021, când vor fi bani! Până atunci adică, lucrurile să rămână neschimbate, indiferent care ar fi situaţia financiară a ţării.
Ar fi meritat totodată ca măcar un post de televiziune să încerce să stabilească veridicitatea afirmaţiei liderilor sindicali potrivit căreia salariile