Cardiologul Mircea Cinteză spune că doctorii ar fi trebuit să sesizeze problemele Crinei Nicoleta Pop după ce aceasta a precizat că suferă de o boală genetică. Studenta care a murit vineri suferea de sindromul Turner, o maladie genetică pentru care nu există tratament. O treime din cei cu această boală au probleme cardiace.
Cauza oficială a morţii studentei Crina Nicoleta Pop (25 de ani) din Năsăud este „anevrism de aortă ruptă“. Tânăra le-a declarat medicilor care au tratat-o în noaptea de joi spre vineri la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU)1 Cluj pentru o viroză respiratorie cu manifestări digestive că suferă de sindromul Turner, o boală genetică pentru care nu există tratament. Potrivit specialiştilor, o treime din persoanele care suferă de acest sindrom au probleme cardiace.
I s-a făcut electrocardiogramă
Crina Nicoleta Pop a ajuns la UPU1 în noaptea de joi spre vineri, la ora 1.55, şi a fost supusă unor investigaţii medicale, în urma cărora nu s-au descoperit nereguli cardiace.
„Ea a acuzat vărsături şi diaree“, a spus medicul Dorin Mureşan, directorul UPU1. „Studenta a afirmat că suferă de această boală, sindromul Turner. Nu avem niciun act care să dovedească acest fapt“, a precizat Mureşan. De altfel şi Toma Pop, tatăl Crinei, a afirmat că nu avea cunoştinţă despre faptul că fiica sa ar fi suferit de sindromul Turner.
„Nu cunosc exact în ce condiţii s-a prezentat tânăra la Urgenţe, însă dacă pacienta a precizat la camera de gardă că are probleme cu inima şi i s-a făcut şi un EKG, medicii nu ar fi trebuit să rateze un astfel de diagnostic“, este însă de părere prof. dr. Mircea Cinteză, medic cardiolog şi fost ministru al Sănătăţii. Totuşi, după ce a fost supusă investigaţiilor la UPU1, Crina Nicoleta Pop a ajuns, în jurul orei 5.00, la Clinica de Boli Infecţioase, unde a refuzat internarea.