Compania Naţională a Huilei Petroşani a fost introdusă ca parte responsabilă civilmente în procesul în care sunt judecaţi cei învinuiţi de producerea exploziei de la mina Petrila din luna noiembrie 2008. Sursa: MediafaxSursa: MediafaxSursa: Adrian PîclişanSursa: Adi Pîclișan
1 /. Instanţa a dispus la termenul din 13 octombrie lărgirea cazului procesual prin introducerea CNH în calitate responsabilă civilmente, deoarece mina Petrila nu are personalitate juridică, fiind o sucursală a companiei. „Este foarte bine că CNH este parte în proces pentru că cei de acolo nu au fost străini de ce se întâmpla în subteran. Cumnatul meu a venit acasă ars pe spate. Cei din CNH ştiau ce este acolo”, a declarat Ramona Măţan.
Dosar ca la Mineriadă
Magistraţii de la Petroşani au amânat judecarea dosarului învinuiţilor de la mina Petrila cu cinci săptămâni, pentru 17 noiembrie, pe motiv că avocatul unuia dintre inculpaţi a depus o cerere de studierea dosarului şi era plecat din localitate. Dosarul are 24 de volume şi circa 6.000 de pagini , fiind potrivit avocaţilor al doilea ca mărime şi complexitate, după cel al Mineriadei.
600.000 euro daune
În sala de judecată au fost prezenţi doi din cei trei inculpaţi, respectiv fostul director al minei Petrila Aurelian Necula şi Ştefan Dan Ungur, fostul şef al sectorului aeraj şi şef al staţiei de salvare minieră a aceleiaşi exploatări. În schimb sala a fost plină de rudele minerilor morţi şi răniţi în urma exploziei din luna noiembrie 2008 de la mina Petrila, care cer daune morale de aproape 600.000 de euro de la cei vinovaţi de producerea accidentului.
„Lăsăm parastasul şi venim aici”
Rudele minerilor morţi au fost revoltaţi de amânarea cu încă un termen a judecării cauzei şi cred că este o modalitate de a trage de timp. „Aşa se poate amâna la nesfârşit, trag de timp ca să scape de pedeapsă. Vrem doar o j