* firma care asigură hrana în instituție îi asigură pe pacienți că în spațiile unde se pregătește mâncarea sau se păstrează alimentele, condițiile de igienă sunt foarte stricte
Chiar dacă gândacii mișună prin saloanele Spitalului Județean de Urgență Brăila, bolnavii nu trebuie să își facă griji cu privire la mâncarea pe care o primesc cât timp sunt internați.
În urma articolului de ieri care sesiza acest aspect am contactat firma "Titan Edilitara" SRL Brăila, care se ocupă de prepararea hranei pentru bolnavi. În acest sens, conducerea societății îi asigură pe bolnavi și aparținători că în spațiile unde se pregătește mâncarea sau se păstrează alimentele, condițiile de igienă sunt la standarde europene. Astfel, directorul administrativ al societății, ing. Marius Bobotan, ne-a declarat că spațiile în care se desfășoară activitatea de bucătărie și spălătorie, servicii externalizate din anul 2004, sunt avizate din punct de vedere sanitar. În plus, în aceste locații se efectuează controale periodice și sunt prelevate probe, tocmai pentru a nu fi pusă în pericol sănătatea pacienților. "Nu poate fi vorba despre zona administrată de noi, spălătoria și bucătăria, avem planul nostru impus de acreditare. Potrivit planului anual avem obligația de a ne îndeplini sarcinile de deratizare și dezinsecție lunar și ori de câte ori este nevoie. Astfel, dacă se impune, putem face dezinsecție chiar și de două ori pe lună. Ultima dovadă în acest sens o avem din luna septembrie, urmează să facem din nou la sfârșitul acestei luni. Din luna septembrie au apărut noi reglementări privind acreditarea sanitară care se eliberează de Sanepid. Noi ne-am autorizat după noile reglementări, autorizația a fost eliberată în urma unui control. Există o comisie care vine și face controale periodice la noi în locație, buletinele de analiză sunt eliberate de o săptămână", ne-a declarat administrato