Lordul Griffiths, consultant internaţional în economie, va învăţa bihorenii cum să facă afaceri cu clasă, păstrându-şi demnitatea. Peste 60 de oameni de afaceri din Bihor şi judeţele limitrofe vor participa, mâine şi joi, la Universitatea Emanuel, la conferinţa „Lumea Afacerilor de Azi“.
„Făcând abstracţie de ce a făcut lordul Griffiths pentru Oradea, CV-ul său este un motiv extraordinar. A fost consilier pe probleme economice al premierului Margaret Thatcher, vicepreşedinte al Goldman Sachs, şi are o experienţă colosală pe pieţele financiare“, ne-a spus Dacian Palladi, consultant în afaceri. El speră să îl descoase pe lordul Griffiths pentru a intra în detalii despre instrumentele financiare şi echilibrul între etică şi afaceri profitabile.
Profitaţi de criză!
„Am organizat această conferinţă pentru a le oferi posibilitatea întreprinzătorilor români să vadă dincolo de pătrăţica lor, care este tendinţa afacerilor şi cum să îşi administreze propriul business pentru a fi profitabil“, spune Sebastian Văduva, decanul Facultăţii de Management Griffiths al Universităţii Emanuel.
Temele abordate de lordul Brian Griffiths, în cele două zile petrecute la Oradea, vor fi criza financiară, perspectiva ştiinţifică, responsabilitatea faţă de mediu şi redefinirea conceptului de speranţă pentru săraci.
„Cred că participanţii vor avea ce învăţa de la el, pentru că are experienţa economiei reale, nu a celei din cărţi şi vor reuşi să înţeleagă cum să evite şi să profite de valurile actualei crize“, a precizat Văduva.
Un punct aparte îl va constitui redefinirea conceptului de speranţă faţă de săraci. „Cred că, dar există o categorie de oameni care trăiesc în condiţii de secol XVII, cu toate eforturile depuse organizaţii neguvernamentale“, adaugă Sebastian Văduva.
Membru în Camera Lorzilo