Nicolae Ceauşescu a efectuat o nouă vizită de lucru în unităţi ale industriei alimentare din Capitală. Un loc aparte l-a ocupat Complexul de Industrializare a Cărnii Bucureşti, unde a fost primit cu ovaţii de câteva mii de "oameni ai muncii". La noul Abator, parte a Complexului, secretarului general i-au fost înfăţişate caracteristicile capacităţii de producţie, modul în care era organizat fluxul de prelucrare şi procesul tehnologic.
CEAUŞESCU, ÎN VIZITĂ LA ABATOR
Pe parcursul vizitei s-a subliniat că utilajele erau fabricate în România, că transportul cărnii se făcea în întregime mecanizat, prin linii de conveiere. Nicolae Ceauşescu a cerut reorganizarea sectoarelor şi folosirea cât mai eficientă a spaţiului, instalarea unor noi maşini şi utilaje pentru a se putea realiza încă o serie de preparate din carne. Printre alte "indicaţii preţioase", "Tovarăşul" a mai cerut amenajarea unei linii tehnologice pentru tăierea porcilor şi prepararea cărnii. Se mai dorea şi sporirea capacităţilor de tăiere a oilor, în cadrul unui sector care să dispună de o linie specială complet separată de sectoarele în care se prelucra carnea de porc şi de vită. Totul, într-o perioadă în care, de peste doi ani, carnea începuse să se vândă doar pe bază de cartelă...
PREGĂTIRI PENTRU IARNĂ
La fel ca în anii anteriori, în toamna lui 1989 au demarat pregătirile pentru instalaţiile de încălzire din blocuri. Într-o perioadă când românii aşteptau cu teamă venirea frigului, declaraţiile oficiale erau deosebit de "călduroase". Ştefan Ionescu, directorul general adjunct al Grupului Întreprinderilor pentru Gospodăria Comunală din Bucureşti, declara cu mândrie: "Un mare volum de lucrări a fost destinat sistemului de termoficare.
Conform graficelor întocmite, au fost revizuite şi reparate conductele din peste 450 de kilometri de reţea