Lamaita veche, actualul cimbru, nu lipseste din bucataria gospodinelor. Gustul sau deosebit ofera mancarurilor o aroma inconfundabila.
Multe condimente folosite in bucatarie au si numeroase proprietati curative, iar cimbrul se numara printre ele. Din frunzele si florile plantei, prin distilare, se obtine uleiul esential benefic pentru tratarea multor afectiuni, informeaza organicfacts.net.
Are proprietati antispasmodice si poate fi folosit atat pentru tratarea afectiunilor respiratorii cat si pentru cele digestive, in epilepsie, atacuri de panica sau dureri abdominale.
Administrat la recomandarea medicilor, uleiul esential de cimbru combate eficient durerile reumatice, elibereaza caile circulatorii si ajuta la eiminarea toxinelor din organism.
Este un bun antiseptic, deci poti pune cimbru pe rana pentru ca ea se va vindeca in doar cateva ore. Are si rol antibiotic, in cazul infectiilor pulmonare.
Alte intrebuintari
Uleiul esential de cimbru este tratamentul potrivit in cazul bolilor cardiovasculare. Influenteaza direct tensiunea arteriala si actioneaza precum un tonic al musculaturii inimii.
Gazele stomacale si balonarile pot deveni adevarate probleme. Ele diminueaza apetitul, durerile de stomac devin uneori de nesuportat, iar crampele, senzatia de voma si migrenele apar imediat.
Tocmai de aceea, uleiul esential de cimbru este remediul rapid si eficient impotriva lor. Masajul simplu te scapa de gazele suparatoare, iar daca se realizeaza cu regularitate, musculatura va fi tonifiata, iar problemele nu vor reaparea.
Mai are proprietati cicatrizante si este remediul perfect pentru inchiderea ranilor datorate interventiilor chirurgicale ori acneei vulgare.
Efectul diuretic al cimbrului il recomanda in curele de slabire, dar numai cu acordul medicului nutr