Chiar dacă a visat să devină un fotbalist de renume și chiar a jucat fotbal până la vârsta de 18 ani, Daniel Sîrbulescu a urmat o carieră în miliție,ca apoi să devină un om de bază în Poliția Comunitară. A iubit de mic copil sportul cu balonul rotund și chiar dacă a activat până la vârsta de 18 ani la Clubul Sportiv Metalul din Severin, Daniel Sîrbulescu a urmat o carieră militară și asta datorită faptului că nu a intrat de prima dată la Politehnica din Timișioara.
„Am visat de mic să ajung profesor de sport şi să joc fotbal. După absolvirea liceului „Domnul Tudor”, am efectuat stagiul militar la Vânju Mare, după care am susţinut examenul de admitere la Politehnica din Timişoara. Nu am reuşit să intru aici, aşa că m-am angajat la Uzina de Vagoane. Am lucrat decât un an de zile aici. Am simţit că nu aceasta este viitorul meu, aşa că în 1981 am susţinut examenul de admitere la Şcoala de Ofiţeri de Miliţie din cadrul Ministerului de Interne, aici intrând cu medie destul de mare”, îşi aminteşte Daniel Sîrbulescu.
13 ani la Miliţia Strehaia
După absolvirea şcolii, Daniel Sîrbulescu a fost repartizat la Miliţia oraşului Strehaia unde a activat ca şef Birou Ordine Publică până în 1997.
„Viaţa de miliţian a fost una în care a trebuit să te dedici serviciului şi uneori serviciul a necesitat să îţi neglijezi familia. Pe timpuri, un miliţian era perceput ca fiind un om exigent, autoritar faţă de persoanele care încalcă legea, dar şi apropiat faţă de oamenii cinstiţi. Miliţianul era o persoană în care populaţia avea încredere. Tot timpul mi-a plăcut să împart dreptatea, iar în dosarele instrumentate mi-am dat silinţa ca cel care are dreptate să se bucure de ea”, mai susţine Daniel Sîrbulescu.
În 1998, Sîrbulescu a activat la Serviciul Ordine Publică ca ofiţer instructor posturi, din cadrul IPJ Mehedin