Guvernul Boc II sau, mai corect, 1/2 a căzut aproape la fel de spectaculos ca premierul în emisiunea lui Andrei Gheorghe. Ediţiile print ale publicaţiilor, cu excepţia unor surse extrem de solide în preajma lui Traian Băsescu, vor prezenta cititorilor premiera din ultimele două decenii, căderea unui cabinet în urma unei moţiuni de cenzură, şi tevatura ce a urmat cu argumente pro şi contra. Nu vor avea posibilitatea să relateze nimic dacă Traian Băsescu o va nominaliza, să zicem, pe Elena Udrea, la funcţia de premier sau va anunţa că până la alegeri vom fi conduşi de Guvernul Boc III.
În online, prima moţiune de cenzură care a trecut în România a ajuns la rubrica “breaking news” în Argentina, pe portalul buenosairesherald.com, iar în print aproape sigur nu îşi va găsi locul.
Revenind la evenimentele de marţi, 13 octombrie, singurul lucru care mi se pare demn de contabilizat este victoria clară a PNL şi a lui Crin Antonescu, care vine imediat după gafa cu numirea lui Bogdan Olteanu la BNR. Indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale, liberalii sunt în cărţi pentru formarea noului guvern. Chiar şi ideea nominalizării unui premier neamţ, Klaus Johannis, pare interesantă la momentul actual, pentru că vor trece câteva luni până vom compromite şi ideea de “maşină germană”. Sau sunt prea optimist?
Guvernul Boc II sau, mai corect, 1/2 a căzut aproape la fel de spectaculos ca premierul în emisiunea lui Andrei Gheorghe. Ediţiile print ale publicaţiilor, cu excepţia unor surse extrem de solide în preajma lui Traian Băsescu, vor prezenta cititorilor premiera din ultimele două decenii, căderea unui cabinet în urma unei moţiuni de cenzură, şi tevatura ce a urmat cu argumente pro şi contra. Nu vor avea posibilitatea să relateze nimic dacă Traian Băsescu o va nominaliza, să zicem, pe Elena Udrea, la funcţia de premier sau va anunţa că până la alegeri