Sibianca Marinela Porumb a pictat peste două sute de tablouri şi de trei ani s-a apucat de scris cărţi pentru copii şi romane de dragoste. Casa îi este plină de tablouri care amintesc de simplitatea şi fineţea operelor lui Ştefan Luchian. Nu sunt altceva decât flori din propria-i grădină, adunate într-un vas de lut sau porţelan şi pictate în ulei pe pânză. Sau peisaje din Bulgaria ori însorita Grecie, ţara preferată a pictoriţei. Marinela Porumb a pictat mai bine de două sute de tablouri de-a lungul a peste trei decenii, le-a expus în nenumărate expoziţii dar n-a voit să vândă niciunul.
„Sunt pictoriţă, asta o pot spune cu certitudine. Pictez cam de pe la vârsta de paisprezece ani şi după ce am făcut Institutul de Arte Plastice am fost timp de 14 ani profesoară de desen. Am dat din tablourile mele rudelor sau prietenilor, dar nu am vrut să vând niciunul. În ultimul timp n-am mai vrut nici să le expun într-o expoziţie, nu-mi place să le mai scot din casă, rămâne pustiu în urma lor, pereţii sunt goi. E ca şi cum ţi-ai da copiii afară din casă” , declară Marinela Porumb.
Artista îşi trăieşte visul
Nu are doar penelul de geniu, ci şi condeiul. A început să publice în urmă cu trei ani şi a scris până acum o carte de copii căreia i-a făcut şi ilustraţia, două romane de dragoste şi o carte în care a cuprins reţetele culinare de demult ale saşilor. „Ce nu pot reprezenta prin culoare, redau prin cuvânt. Cuvintele por reda mult mai profund şi pot crea reprezentaţii de o intensitate mai adâncă. Pictura e imagine, cuvântul e viaţă. De când eram copil mi-am dorit să devin pictoriţă şi scriitoare, îmi plăcea să-mi fac singură poveşti. Acum observ animalele, plantele şi scriu poveşti pentru copii. «Grădina cu poveşti» este o carte pentru care am făcut şi ilustraţiiile şi în care redau întâmplări adevărate din grădina mea. Ţestoasa Wily, Aric