Mircea Geoană nu are mare trecere la electoratul din mediul rural, până acum fief tradiţional al social-democraţilor. Cu 28% în intenţiile de vot, liderul PSD se clasează pe locul al doilea în topul prezidenţiabililor, după Traian Băsescu, care are în rural o cotă electorală de 37%, potrivit unui sondaj CSOP, realizat la comanda PDL. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
1 /.
Ceilalţi candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni îşi dispută între 5 şi 9 procente în acest bazin: Crin Antonescu (PNL) - 9%, Sorin Oprescu - 7%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 7%, Gigi Becali (PNG) - 6% şi Kelemen Hunor (UDMR) - 5%. În mediul urban, Traian Băsescu se menţine pe prima poziţie, iar în Bucureşti este cotat cu 39% din intenţiile de vot. El este urmat de Mircea Geoană, care ar fi votat de doar 21% dintre bucureşteni, şi de primarul Sorin Oprescu, creditat în Capitală cu 16% din intenţiile de vot.
Top 3 prezidenţiabili la nivelul Bucureştiului este însă diferit faţă de cel la nivel naţional, având însă prima poziţie comună.
Astfel, Traian Băsescu conduce cu 37% dintre opţiuni, urmat de Mircea Geoană cu 24%, Crin Antonescu cu 13%, Sorin Oprescu cu 10%, C.V. Tudor cu 7%, Gigi Becali cu 5% şi Kelemen Hunor cu 4%.
Oprescu, cel mai incomod adversar în turul II
Potrivit CSOP, Traian Băsescu va câştiga un al doilea mandat de preşedinte indiferent de contracandidatul pe care-l va întâlni în turul al doilea.
Astfel, dacă lupta decisivă pentru Cotroceni se va da între actualul preşedinte şi Mircea Geoană, scorul ar fi 53%-47%.
Mai incomod în turul al doilea ar fi Sorin Oprescu, care ar obţine 48 de procente, în vreme ce Băsescu ar beneficia de 52%. Cel mai comod adversar al lui Băsescu ar fi, potrivit CSOP, Crin Antonescu, care ar strânge 43% din voturi, spre deosebire de 57% câte ar aduna actualul preşedi