Elevii scolii nr.8 din municipiul Constanta, in special cei cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, au incheiat o saptamana speciala, bogata in evenimente inedite. "School, today – Space, tomorrow" (n.r. "scoala azi – spatiu maine") a reprezentat o suita de activitati educative inter-disciplinare si a realizat o conexiune intre explorarea spatiului, imaginatie si educatie. Astfel, in perioada 4-12 octombrie, la scoala, dar si la Planetariul din Constanta, zeci de elevi, coordonati de prof. Iuliana Popescu si prof. Cristina Nenciu, au participat la mai multe concursuri: un concurs de creatie literara, un concurs de "prajituri stelare", un concurs de postere care sa ilustreze sloganul ales pentru scoala si, de asemenea, un concurs de desene si machete. Totodata, elevii au construit si au lansat rachete cu otet si bicarbonat si rachete din hartie.
Au fost organizate mai multe prezentari Powerpoint, s-au adus multe poze si s-a vizionat un film despre omul care a reparat telescopul Hubble, Story Musgrave. Copiii au aflat multe lucruri noi despre fortele care guverneaza universul si despre inceputurile rachetelor. Participantii au construit si o varianta mai simpla a motorului cu abur imaginat de Heron si s-au distrat vazand fiecare, constelatia care le da numele zodiei, cu o simpla lanterna si o cutie de suc.
» Curiozitate
"Cel mai important lucru este ca ne-am distrat de minune, elevi si profesori deopotriva, pastrand, in acelasi timp in minte ideea ca perseverenta si curiozitatea au fost cele care au schimbat intotdeauna limitele spatiului nostru, incepand chiar cu primul om care a ridicat capul ca sa priveasca la stele", a declarat prof. Cristina Nenciu.
Elevii scolii nr.8 din municipiul Constanta, in special cei cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, au incheiat o saptamana speciala, bogata in evenimente inedite. "School, today –