Interes. Proprietatile exclusiviste isi gasesc cumparatori si in randul celor care urmaresc obtinerea unui profit in viitor.
Proprietatile de lux reprezinta, in continuare, un pol de atractie pentru persoanele dornice sa beneficieze de oportunitatile aparute pe piata in ultima perioada, insa pretentiile cumparatorilor s-au schimbat de la un an la altul. Daca anii anteriori decizia de cumparare era dictata, in prima instanta, de pret, acum doar echilibrul dintre pret, zona si calitate reprezinta factorul determinant in procesul de cumparare.
Potrivit consultantilor companiei EuroMetropola, clientii de lux au devenit selectivi in privinta proprietatilor si s-au transformat in vanatori de oportunitati, fara a omite, totodata, si latura investitionala a unui asemenea tip de tranzactie. Mai mult decat atat, un interes sporit este manifestat si pentru imobilele mici si medii aflate in diferite stadii de executie. Pretul cu care acestea sunt scoase pe piata este tocmai pretul de cost si a determinat aparitia unor cumparatori in scop investitional, care urmaresc obtinerea de profit pe termen scurt si mediu. Pe langa pretul competitiv, aceste proprietati prezinta avantajul suprimarii intregii birocratii de avizare a unei constructii, mai spun consultantii.
Segmentul exclusivist este unul inca atractiv
Per ansamblul segmentului de lux vorbim de scaderi de pret cuprinse intre 30 si 40%, exceptand, desigur, proprietatile de exceptie, care dobandesc valoare permanent tocmai prin unicitatea lor. "In zona proprietatilor de lux, se gasesc inca destui potentiali clienti pentru ofertele existente acum pe piata, fie ca vorbim de persoane care doresc sa cumpere o locuinta in scopul utilizarii personale, fie ca vorbim de oameni care dispun de surse de finantare suficiente si vad, in continuare, domeniul imobiliar drept unul care merita investitii", spune F