Prăbuşirea guvernului de la Bucureşti s-a făcut resimţită în presa externă, care atrage atenţia asupra faptului că votul de neîncredere acordat Cabinetului condus de Emil Boc şi instabilitatea politică ar putea duce la un vot de neîncredere acordat României de FMI. Cele mai multe publicaţii leagă prăbuşirea guvernului de situaţia economică precară a ţării, comparând situaţia politică din România cu cea din Ungaria şi Letonia, unde criza a surpat temeliile guvern
Prăbuşirea guvernului de la Bucureşti s-a făcut resimţită în presa externă, care atrage atenţia asupra faptului că votul de neîncredere acordat Cabinetului condus de Emil Boc şi instabilitatea politică ar putea duce la un vot de neîncredere acordat României de FMI. Cele mai multe publicaţii leagă prăbuşirea guvernului de situaţia economică precară a ţării, comparând situaţia politică din România cu cea din Ungaria şi Letonia, unde criza a surpat temeliile guvernelor.
„Wall Street Journal”: „Politica rămâne călcâiul lui Ahile al României”
„Wall Street Journal” leagă criza politică de înrăutăţirea situaţiei economice în România: „Guvernul României au căzut printr-un vot de neîncredere marţi, devenind cea mai recentă victimă politică a unei situaţii economice dramatice în estul Europei”.
„Economia României a suferit una dintre cele mai abrupte schimbări de situaţie a economiei în Europa. Anul trecut, economica crescuse cu 8%, iar anul acesta se aniticipează o depreciere de peste 8%”. „WSJ” citează un studiu elaborat de CSOP în care se menţioneză că 60% dintre români au declarat că standardul lor de trai este mult mai scăzut anul acesta decât în 2008 şi adaugă că guvernele Letoniei şi Ungariei deja s-au prăbuşit datorită crizei economice.
Guvernul României va trebui să se chinuie să adopte legislaţia cerută de FMI, altfel riscă pachetul de ajutorare primit din partea instituţiei in