» De salvarea vestigiilor romane se va ocupa Teatrul de Papusi "Gulliver" si celelalte teatre din Galati, in timp ce profesorii de la Facultatea de Istorie sunt tratati cu ostilitate.
» Necropola romana ce dovedeste increstinarea geto-dacilor ce locuiau pe teritoriul Galatiului in urma cu 1.700 de ani va fi excavata in continuare, iar un cavou monumental va ramane zidit sub platforma unor containere de gunoi.
Directorii institutiilor de cultura din Galati au semnat un memorandum prin care se angajeaza sa salveze vestigiile romane din Rezervatia Arheologica situata la marginea orasului, dar actiunea cu obiective generoase a starnit suspiciuni tocmai din cauza exceselor heirupistice. Memorandumul "SOS Barbosi-Tirighina" se desfasoara sub patronajul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Galati si, daca partenerii ar fi fost Muzeul de Istorie si Facultatea de Istorie, ar fi parut o actiune riguroasa, a unor specialisti. Primele suspiciuni in legatura cu acest demers sunt generate de componenta stranie si lipsita de profesionalism a "consortiului" care a pus la cale "SOS"-ul, pentru ca intre "aparatorii vestigiilor romane" au fost incluse Teatrul de Papusi "Gulliver", Teatrul Dramatic "Fani Tardini", Teatrul Muzical "Nae Leonard" si Complexul Muzeal de stiintele Naturii.
Doi dintre directorii de teatru sunt de meserie actori, iar unul este flautist. In schimb, a fost respins cu grosolanie parteneriatul Facultatii de Istorie si Teologie de la Universitatea de stat "Dunarea de Jos". Prezent la semnarea memorandumului, decanul Facultatii de Istorie, prof. univ. dr. Vasile Lica, care s-a implicat in salvarea vestigiilor, nu numai ca nu a fost invitat printre semnatari, dar chiar a fost tratat cu ostilitate de unii din semidoctii din "prezidiu".
Vestigii sub containere de gunoi
Actiunea "SOS Barbosi-Tirighina" nu