Guvernul Boc I a modificat prin ordonanţă de urgenţă Legea alegerilor prezidenţiale, creând astfel cadrul legal prin care nu face decât să întărească suspiciunile privind fraudarea alegerilor prezidenţiale prin înfiinţarea a 3.500 de secţii de votare speciale. Secţiile de votare înfiinţate prin acest act normativ ar urma să fie vizitate de 7.000-8.000 de autocare şi microbuze cu turiştii electorali care ar asigura 3.500.000 - 4.000.000 de voturi ilegale.
Ordonanţa de Urgenţă 95/2009, la art. 7 indice 1, lit. d, stabileşte că "în oraşe, municipii şi comune se vor organiza secţii de votare speciale, de regulă în gări, autogări şi aerogări; se vor organiza secţii de votare speciale şi în campusurile universitare; în aceste secţii îşi exercită dreptul de vot alegătorii prevăzuţi la art. 195 alin. (4)", care precizează că "alegătorii care în ziua votării se află în altă comună, în alt oraş sau municipiu decât cel de domiciliu votează numai la secţiile de votare speciale constituite potrivit art. 71 lit. d), după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin. Modelul declaraţiei pe propria răspundere se stabileşte prin hotărâre a Guvernului în termenul prevăzut la art. 27 alin. (1)".
Conform OUG nr. 95/2009, primarii şi secretarii comunelor, oraşelor şi municipiilor propun secţiile de votare speciale şi în colaborare cu prefectul, asigură furnizarea tuturor datelor şi informaţiilor necesare pentru ca Guvernul, în termen de cel mult cinci zile de la stabilirea datei alegerilor, să adopte hotărârea privind stabilirea secţiilor de votare speciale ce se vor organiza pentru desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României din anul 2009.
Guvernul Boc I a încălcat propria Ordonanţă cu nr. 95/2009 şi nu a organizat secţii de votare speciale în toate oraşele, municipiile şi comunel