Procesul în care este implicat Radu Mazăre şi alte 36 de persoane, acuzaţi fiind de e retrocedarea ilegală a unor terenuri a fost din nou amânat de Curtea de Apel Bucureşti, astfel că, la un an de la trimiterea sa în judecată, nu s-a discutat niciodată fondul cauzei. Dosarul a ajuns în instanţă în noiembrie 2008, de atunci având loc nouă înfăţişări, procesul amânându-se de fiecare dată din motive de procedură sau pentru a se depune anumite acte.
Acelaşi lucru s-a întâmplat miercuri, când judecătorii de la CAB au amânat pentru 18 noiembrie, din lipsă de procedură cu unul din inculpaţi, procesul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a primarului Constanţei, a lui Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea, plus a altor 34 de inculpaţi, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza.
Mai mult, avocaţii a două dintre persoanele acuzate au cerut încă 24 aprilie suspendarea procesului pentru că acestea sunt bolnave şi nu pot face faţă prezentărilor în instanţă.
Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de efectuare a unei expertize medicale, care să stabilească starea de sănătate a Laurei Mariana Leşe şi a Elenei Ştefănescu. Între timp, Elena ştefănescu a decedat. Expertiza în privinţa Laurei Leşe nu a fost încă depusă la dosar, iar moştenitorul Elenei Ştefănescu nu a depus la dosar actul care să-i ateste calitatea de urmaş, pentru a se prezinta la proces în locul defunctei, aşa cum dispusese instanţa.
La termenul de miercuri, Radu Mazăre a fost prezent în sala de judecată.
Faptele din acest dosar ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioa