Liceul „Ştefan cel Mare şi Sfânt - Bucovina”, din Capitală, continuă să facă înscrieri în ciuda faptului că i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare încă din luna august. Sursa: Codrin Prisecaru
Medii neîncheiate, note nepuse în catalog, elevi care învăţau la un loc cu cei ai şcolii în incinta căreia funcţionează unitatea, cu aceeaşi profesori, fără să se poată face dovada că aceştia sunt angajaţii ambelor şcoli. În plus, mai mulţi copii au fost înscrişi în semestrul al doilea cu toate că nici măcar nu aveau mediile încheiate pe semestrul întâi la liceul de unde veneau. Toate aceste lucruri se întâmplă într-o unitate şcolară particulară din Bucureşti.
Liceul „Ştefan cel Mare şi Sfânt – Bucovina” din Capitală, aflat în prezent în două cămăruţe din cadrul Colegiului Economic „Viilor”, continuă să-şi desfăşoare activitatea în ciuda interdicţiei date de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), suboerdonată Ministerului Educaţiei. Asemănarea este izbitoare cu războiul dintre Minister şi Universitatea „Spiru Haret”, particulara care continua să facă înscrieri la specializări neacreditate şi neautorizate.
Reprezentanţii şcolii susţin că un liceu nu poate fi închis peste noapte şi în plus, unitatea este în lichidare din luna aprilie, ceea ce înseamnă că nu mai fac înscrieri în clasa a IX-a, dar pot şcolariza până la susţinerea examenului de bacalaureat elevii deja înscrişi.
În replică, reprezentanţii ARACIP spun că până acum ar fi trebuit deja să-i fi transferat pe şcolari la alte unităţi acreditate sau autorizate pentru a-şi putea continua studiile, fără să rişte ca acestea să nu le fie recunoscute, iar această unitate să pună lacăt pe uşă. „Nu mai au voie să facă înscrieri, iar elevii pe care îi au trebuie transferaţi la alte şcoli, deoarece studiile pe care le vor urma de acum î