Înarmaţi-vă cu toate cele necesare bucătăritului şi porniţi la atac! Jamie Oliver, bucătarul dumneavoastră personal (şi ce mai bucătar!), găteşte, dă sfaturi şi spune poveşti. Vă îndrumă pas cu pas, astfel încât nici un preparat să nu fie prea greu de făcut sau nesavuros. Şi chiar nu aveţi cum să daţi greş!
Fiecare reţetă din "Bucătarul se dezbracă... de secrete" (apărut în 1999 în Marea Britanie sub titlul "The Naked Chef") este de fapt rezultatul unei alchimii. Nu vă gândiţi la ceva sofisticat, cu ingrediente neobişnuite, pe care le încadrăm mai degrabă în categoria "exotice". Este vorba de fapt de o simplificare, de o reducere a preparatelor pretenţioase servite în restaurante cu multe stele, la variantele lor simple. Dar asta nu le ştirbeşte nimic din savoare.
Cât despre Jamie Oliver, bucătarul-autor de cărţi culinare şi protagonist de emisiuni gastronomice, acesta vi se dezvăluie pur şi simplu, dezbrăcat de aura de celebritate. Doar un prieten care ştie să spună poveşti... gustoase.
PRIMUL SUCCES LITERAR
"Aceasta a fost prima mea carte! Întotdeauna am vrut să scriu o carte, deşi mă îndoiesc că doamna profesoară de literatură ar crede asta. Este rezultatul primei mele emisiuni «The Naked Chef», difuzată la BBC. Are pentru fiecare câte ceva - de la cei care vor preparate gustoase, dar realizate în paşi simpli, până la cei care muncesc foarte mult şi nu au suficient timp pentru bucătărie." Succesul acestei cărţi l-a luat pur şi simplu prin surprindere. S-a vândut în nu mai puţin de trei milioane de exemplare în întreaga lume (împreună cu cartea următoare, "The Return of the Naked Chef").
Interesant este că a trecut direct pe locul I în lista celor mai bine vândute cărţi din San Francisco. Şi asta în condiţiile în care, până atunci, Jamie nu pusese niciodată piciorul în oraşul american. Incredibil! Din punct