Mai întâi o precizare: Guvernul Boc II nu "a căzut", ci a fost demis. Procedura demiterii a fost absolut democratică şi în deplin acord cu Constituţia României. Guvernul a pierdut încrederea majorităţii parlamentare. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de PNL şi UDMR. PSD a votat cu mare drag.
A doua precizare: preşedintele Traian Băsescu a avut un discurs demn de un preşedinte de stat. Nu l-a făcut idiot pe Antonescu, nu l-a porcăit pe Geoană şi nici măcar n-a amintit de Iliescu. A constatat deplina constituţionalitate a demersului demiterii şi a mulţumit premierului Boc pentru curajul de a împinge reformele înainte. A mai precizat că va începe procesul consultărilor pentru desemnarea unui premier, fără a se abate de la litera şi spiritul Constituţiei.
Cum nici un partid nu are jumătate plus unu din Parlament, premierul este propus tot de Traian Băsescu, nu cum spune marele analist Cristian Pârvulescu, că, dacă se face o majoritate parlamentară, aceasta poate propune preşedintelui un premier. Unii spun că Pârvulescu n-ar prea pricepe Constituţia, dar eu vă spun c-o pricepe bine de tot. Aruncarea cu atâta şiretenie a unei "chestii" de genul ăsta prinde bine la "electoratul" analfabet politic şi dă un sens acestei mişcări pesedisto-penelisto-antireformă, adică o legitimează "politic". Dar votarea moţiunii de cenzură este, pur şi simplu, fără niciun rost, este în dispreţul României şi nu ţine cont niciun moment de interesele acestui stat. De asemenea, nu are nici caracter politic, reprezentând votul unei asociaţii de oameni cu interese comune, care nu au votat împotriva unei viziuni politice, ci împotriva reformării României, împotriva scoaterii acestei ţări din bezna istorică în care mentalitatea rudimentară de tip iliescianist o ţine captivă. Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea pe Legea salarizării, pe Legea pentru desfii