Reverendul Sun Myung Moon a încredinţat celor trei fii gestionarea imperiului financiaro-religios fondat acum mai mult de jumătate de secol. Controversatul lider spiritual, astăzi miliardar, vrea să rămână, totuşi, „Adevăratul părinte“ al comunităţii supranumite Biserica Unificării. Mai citeşte şi:
Liderul sectei nigeriene era în viaţă când a fost capturatAmos Oz nu vrea la Vatican VIDEO Fotbal lovit de religie
Conform dorinţei lui Moon, care a împlinit 90 de ani, de „problemele religioase” urmează să se ocupe mezinul, Moon Hyung-jin, 30 de ani, în timp ce fiul mijlociu, Moon Kook-jin, va administra afacerile sectei în Coreea de Sud, iar fiul cel mare va superviza operaţiunile internaţionale.
Moon Hyung-jin declară că responsabilitatea atribuită de tatăl său „este prea grea”, dar promite o transparenţă mai mare în privinţa activităţii de colectare a fondurilor pentru gruparea religioasă.
De la fondarea sa în 1954, la New York, de către coreeanul Sun Myung Moon, Biserica Unificării a devenit un adevărat imperiu financiar compus din sute de societăţi, universităţi, spitale, publicaţii, o staţiune de schi în Coreea de Sud, ba chiar o echipă de fotbal şi o trupă de balet.
Mariaje la grămadă
Secta a devenit faimoasă în special datorită practicii spectaculoase a „căsătoriilor în masă”, oficiate simultan pe marile stadioane din diverse oraşe ale lumii.
Ultima ceremonie de acest gen a avut loc chiar ieri, când 40.000 de persoane din Coreea de Sud, Brazilia, Venezuela şi SUA şi-au unit destinele în acelaşi moment, cu „binecuvântarea” reverendului Moon, care i-a îndemnat pe miri „să construiască o lume multiculturală”.
Familia Moon susţine că numărul adepţilor este de ordinul milioanelor, dar cifrele oficiale arată că aceştia nu depăşesc 180.000. În timpul Războiului Rece Su