Produsele alimentare nu se vor scumpi pâna la sfârsitul anului, cu exceptia oualor, afirma reprezentantii principalelor patronate din industria alimentara, care spun ca pe fondul diminuarii puterii de cumparare a populatiei, producatorii nu îsi permit sa umble la preturi. Pentru a supravietui, jucatorii din industria alimentara sunt nevoiti sa recurga la promotii mai mult decât în anii anteriori, profitul acestora fiind drastic afectat. “Banii sunt putini, iar piata este ciudata. Segmentul premium a fost înlocuit de cel low în cosul zilnic de cumparaturi. În România, calitatea alimentelor este în scadere, ca reactie la cererea discounterilor pentru produse ieftine, care i-a facut pe producatori sa reduca costurile”, a declarat Sorin Minea, presedintele Asociatiei Române a Carnii (ARC).
Produsele alimentare nu se vor scumpi pâna la sfârsitul anului, cu exceptia oualor, afirma reprezentantii principalelor patronate din industria alimentara, care spun ca pe fondul diminuarii puterii de cumparare a populatiei, producatorii nu îsi permit sa umble la preturi. Pentru a supravietui, jucatorii din industria alimentara sunt nevoiti sa recurga la promotii mai mult decât în anii anteriori, profitul acestora fiind drastic afectat. “Banii sunt putini, iar piata este ciudata. Segmentul premium a fost înlocuit de cel low în cosul zilnic de cumparaturi. În România, calitatea alimentelor este în scadere, ca reactie la cererea discounterilor pentru produse ieftine, care i-a facut pe producatori sa reduca costurile”, a declarat Sorin Minea, presedintele Asociatiei Române a Carnii (ARC).