Când platoul de filmare este chiar casa ta, poţi spune că ţi-ai pus viaţa pe tavă. Când bucătarul Jamie Oliver a devenit gazdă, la el acasă, a emisiunii "The Naked Chef", el a pus pe toate tăvile din bucătărie câte puţin din felul lui de a fi, asezonând totul cu mare artă. Arta de a găti.
NATURAL ÎN BUCĂTĂRIE
Jamie a ajuns să gătească la televizor după ce echipa de filmare a BBC a făcut un documentar la cafeneaua River Cafe din Londra, unde el era ajutor de bucătar. Jucăuş şi natural, foarte preocupat de munca sa, Jamie nu s-a sinchisit prea tare că îl filmau. Ştia că nu el era subiectul filmării, aşa că nu a crezut vreun moment că va apărea ceva cu el pe post. Îşi vedea de treabă şi atât. Imediat după emisiunea despre cafenea, la River Cafe au început să curgă telefoanele care îl căutau pe Jamie.
A crezut că sunt nişte glume, dar s-a convins că era ceva serios când Optomen Television şi BBC i-au vorbit de contract. Avea doar 21 de ani, iar aventura lui în televiziune abia începea. De atunci continuă să aibă succes planetar. Secretul lui Jamie? Nu doar găteşte în direct. El merge în piaţă, merge la magazin şi cumpără ingredientele cele mai bune, cele mai naturale, el scoate din frigider ceva şi se apucă să toace sau să cureţe acolo în direct, spunând tot felul de glume sau explicând lejer cum se face.
El afişează o latură umană de a cărei existenţă mulţi oameni de televiziune sau din alte sfere au aflat doar din cărţi. "Secretul emisiunii constă în faptul că este autentică. Nu mă fâţâi prin casă îmbrăcat în bucătar. Ideea este destul de simplă. Sunt eu acasă la mine, cu prietenii şi familia mea, distrându-ne şi gătind. Jamie cel de la televizor este cel din viaţa reală", se confesează Jamie.
FĂRĂ VEDETISME
Faptul că a gătit pentru preşedintele Obama şi că regina Marii Britanii l-a premiat nu au schimbat n