Daniel practică acest sport de un deceniu. În urmă cu şase ani a devenit căpitan la Rugby Club Farul şi a intrat în atenţia lotului naţional. S-a născut şi a crescut într-o familie din Mahmudia, în judeţul Tulcea, iar pasiunea pentru sport a moştenit-o de la tatăl său, care a făcut caiac-canoe în tinereţe. Când era mic, Daniel îşi dorea să devină pescar, ocupaţie de bază în zona în care s-a născut. Destinul i-a pregătit victorii şi înfrângeri în rugbi, un sport dur şi complicat.
De la Mahmudia, la Constanţa
Era doar un copil când antrenorul Aurel Rădulescu, prieten de familie cu părinţii săi, l-a îndrumat spre rugbi. Un sport foarte dur pentru un copil de 14-15 ani. Aşa a ajuns la Liceul cu Program Sportiv din Constanţa, departe de casă şi de cei dragi. Prima impresie este încă vie în memoria lui. „Mi se părea un sport foarte dur. Nu mi-a plăcut pentru că mă murdăream, era ceva la ceea ce nu mă aşteptam“, îşi aminteşte Daniel. Aşa a început viaţa de sportiv, cu antrenamente care începeau în zorii zilei, placaje şi eseuri, şase zile din şapte. Şi aşa s-a îndrăgosit de rugbi. Şi-a propus să iasă din anonimat. Acum, spune că viaţa lui se confundă cu acest sport şi rememorează zâmbind principalele momente din carieră.
În august 2002 a devenit jucător la Rugby Club Farul (RCF) de la echipa de juniori a Clubului Sportiv Şcolar 2 al Liceului cu Program Sportiv. „În atenţia lotului naţional am intrat din noiembrie 2003, fiind inclus în lotul pentru meciurile respective, însă prima selecţie a fost în 23 februarie 2008, Romania învingând Spania cu scorul de 17 la 11 pe terenul ibericilor. Am strâns 19 selecţii în echipa naţională“, povesteşte Daniel Carpo.
Sportiv de gală
Primul moment important din carieră a fost în 2003, când a devenit căpitanul RC Farul. „Visul meu devenise realitate. Era o mare mândrie să