Evz.ro vă prezintă cinci afaceri agricole "curate", din care vă puteţi întreţine familia. Sfaturile vin din partea specialiştilor prezenţi la târgul IndAgra, care are loc la Romexpo Bucureşti, între 14 şi 18 octombrie. Sursa: Dan Arsenie
În general, tinerii care doresc să înceapă o afacere agricolă se feresc de creşterea animalelor. Un om din Bistriţa vine cu soluţia apiculturii, doar "albina este cel mai curat animal". Alte afaceri agricole cu potenţial sunt cultivarea florilor, a legumelor şi a cerealelor, fie pentru biocombustibil, fie pentru consum.
APICULTURA. Ioan Cămărăşan este un apicultor trecut bine de vârsta tinereţii. În Bistriţa, are 300 de stupi, dar cei mai mulţi bani îi câştigă din producţia de faguri artificiali.
"Pentru cine vrea să se ocupe şi să trăiască împreună cu familia din asta, trebuie să aibă cel puţin 150 de stupi", spune apicultorul din nordul României. El oferă un sfat în plus celor care vrea să intre pe această piaţă: să producă miere bio, cu o desfacere mult mai bună.
Cămărăşan îndeamnă tinerii să se ocupe de acest sector, deoarece tehnicile apicole pot fi învăţate rapid şi sectorul aduce venituri considerabile.
CITIŢI MAI MULT:Sfatul lui Cămărăşan: Albinele aduc bani "fără filosofie"
FLORILE. Mate Levente este din Săcele, judeţul Braşov. S-a apucat de cultivarea florilor acum patru ani. El spune că este o afacere în creştere pe piaţa românească, al cărei potenţial este foarte puţin ameninţat de criză.
"În primul rând, cine vrea să dezvolte o afacere în toată regula în florărit, trebuie să aibă un spaţiu de cel puţin 1.500 de metri pătraţi şi o bună sursă de apă", spune Levente, un bărbat între vârste, care s-a apucat de această afacere conştient că poate câştiga numai prin calitatea florilor din ghivecele sale.
Agricultorul a pleca