În această dimineață, la ora 10.30, magistrații Curții de Apel au judecat recursul depus de fostul director adjunct al ITM Constanța pentru înlocuirea măsurii de arest preventiv. Pe data de 13 octombire, Marius Ciobanu a fost arestat de polițiști fiind prins în flagrant după ce, potrivit Direcției Națioanle Anticorupție, a luat o șpagă de 2.500 de lei de la directorul unei firme pentru soluționarea unei plângeri. CITIȚI ȘI:
Adjunctul ITM avea un venit lunar apropiat de mita pentru care a fost arestat
Marius Ciobanu - Fost bugetar-șef cu avere de 2 milioane de euro
Avocatul lui Ciobanu, Sorin Calaigi, a susținut în fața judecătorilor că modul în care a fost desfășurată urmărirea penală împotriva clientului său este „nelegală și netemeinică“. De asemenea, avocatul a mai suținut că probele sunt insuficiente și că transcrierile înregistrărilor făcute de anchetatori în urma interceptărilor convorbirilor telefonice nu sunt certificate de instanța de judecată. Sorin Calaigi a cerut magistraților înlocuirea măsurii de arest preventiv cu interdicția de a nu părăsi localitatea.
Procurorii susțin că au probe solide
Procurorul prezent în sală a declarat că măsura arestării lui Ciobanu a fost luată în baza unor probe și a unor indicii obținute în baza interceptărilor telefonice, suficiente pentru organizarea unui flagrant și pentru luarea măsurii de arestare. Procurorul a mai adăugat că probele din dosar dovedesc fără niciun dubiu motivul pentru care fostul director adjunct al ITM a pretins suma de bani pentru care a fost arestat.
Marius Ciobanu a vrut să le dea de înțeles judecătorilor că el este de fapt victima unei înscenări. „Nu m-am confruntat cu așa ceva până acum. Atunci când pleci de jos și te ridici apar și persoane care își doresc răul. Aș dori să fiu cercetat în stare de libertate pentru că nu reprezint un peric