O familie de români a deschis o pizzerie la Torino, în urmă cu cinci ani. Ei au ajuns renumiţi în zonă pentru calitate şi promptitudine la livrarea produselor. Românii îndrăznesc să-şi deschidă afaceri chiar şi în domeniile tradiţionale ale italienilor, cum ar fi prepararea de pizza care e apoi distribuită la domiciliul clientului. Silvica Manea (36 de ani), din Giurgiu, şi Corneliu Ion (37 de ani), din Bucureşti, şi-au deschis o pizzerie, în urmă cu cinci ani, la Torino.
Deşi au trecut prin perioade mai grele, în prezent, ei sunt renumiţi în cartier pentru varietatea de tipuri de pizza şi pentru promptitudinea cu care acestea sunt livrate la domiciliul clienţilor.
În Italia au învăţat „să muncească”
Deşi Silvica era însărcinată în cinci luni, ea nu a ezitat să emigreze împreună cu soţul, în urmă cu 11 ani. Începuturile nu au fost deloc uşoare, „mai ales că nu ştiam să facem nimic”, după cum spune Silvica.
La Torino au avut ocazia să înveţe mai multe meserii, mai ales că orice muncă era binevenită atât timp cât din ea reuşeau să se întreţină pe ei şi pe fetiţa lor. Silvica a fost îngrijitoare, a spălat scări şi a lucrat în fabrică, iar soţul său a lucrat pe şantier şi a spălat autobuze.
După mai mulţi ani de muncă, ei au strâns o sumă de bani cu care au decis să înceapă o afacere proprie. „Nici eu şi nici Corneliu nu mai lucrasem într-o pizzerie, dar nişte prieteni ne-au convins că aceasta era o afacere bună. Eu am făcut cursuri pentru a putea administra o afacere, iar soţul a învăţat de la fratele meu cum se face pizza”, spune Silvica.
Cea mai scumpă pizza, nouă euro
Deoarece ei au preluat afacerea de la un bucătar cu o reputaţie proastă în cartier, la început erau puţini clienţii care intrau să comande o pizza.
„Încetul cu încetul, am câştigat încrede